Детските градини в Сопот станаха безплатни Детските градини в Сопот и Анево стават безплатни. Това предвижда проектобюджетът на общината за 2019 година. "Екипът на кмета Деян Дойнов предложи за обществено обсъждане един балансиран и прагматичен проектобюджет. Той е функция на въведената строга финансова дисциплина и политиките, които водихме в тази насока още от началото на мандата ни", обясни заместник-кметът Николай Новаков. Проектобюджетът за 2019 година е следствие от историческата и рекордна събираемост от местни данъци и такси през 2018 година, която надхвърля 100%, допълни Новаков.
"Месната власт влиза в бюджетна 2019 година със самочувствие, защото предлагаме бюджет, формиран на базата на логичен анализ за една дългосрочна програма, която предложихме още през 2015 година в предизборната си програма", заяви Деян Дойнов. В тази визия заложихме преди всичко на социалния аспект, нея следваме и в новия бюджет, подчерта кметът.
Тази година от екипа на Дойнов са заложили сумата от 9 363 345 лева за бюджетна рамка на общината. От тях 5 051 306 лева за делегирани от държавата дейности. Това включва издръжката на училища, социални заведения, читалището, къща-музей “Иван Вазов”, общинска администрация на Сопот и Анево и пълна издръжка на детските градини и яслите в града.

Автор: Цветана Георгиева / Марица.бг