Вече втори ден болницата в Сопот е без управител, стана ясно от писмо на кмета Деян Дойнов изпратено до председателя на Общинския съвет Нели Пенева. В него той алармира, че договорът за управление на досегашния управител д-р Стефан Анастасов е изтекъл на 19-ти май. В писмото е посочено още, че в деловодството на Общината не са постъпили документи за участие в конкурса за избор на управител до 17.00 часа на 20-ти май тази година.

Преди дни, председателят на временната комисия към Общинския съвет, която бе създадена да проучи и анализира състоянието на болницата в Сопот Фратьо Куртев информира, че са необходими спешни мерки, които да оздравят здравното заведение. Той подчерта, че разходите на лечебното заведение надвишават приходите и системно то работи на загуба.

Зам.-кметът Николай Новаков обяви, че комисията е внесла в Общината доклада от проверката и обследването състоянието на болницата, но до момента от Общинския съвет като принципал, няма становище.

Темета с бъдещето на болницата предстои да бъде дискутирана на започналите отново публични обсъждания на площад "Иван Вазов".