Предишният кмет на Сопот Веселин Личев в право на отговор до медиите относно вчерашното изявление на сегашния градоначалник Деян Дойнов посочи, че неговото недостойно поведение не е изненадало никой от града. Според Личев на това му поведение се казва - игра "Ва Банк" - последен опит или предсмъртен гърч.

Личев изпрати право на отговор до всички медии, тъй като името му бе незаслужено замесено от сегашния кмет в опит да прехвърли вина от болната глава на здравата. Публикуваме без редакторска намеса отговора на предишния кмет Веселин Личев:

"Разбрахме, че след ежеседмичното заседание на Министерски Съвет, кметът държал да отправи похвала от трибуната към правителството, дал набързо на Премиера портрет на ЧЕСТНИЯ ЛЕВСКИ, не на ВАЗОВ, никой от Министрите не е пожелал да се срещне с него, но той въпреки всичко е настоял да се изкаже от трибуната. Предполагам, че вече лично са разбрали, че този е толкова некадърен, че ако скочи от лодка няма да уцели водата. След като изрекъл лъжите си, няколкото човека, които присъствали там останали неприятно изненадани от смешния и натегачески стил на изявлението му. На всички станало ясно, че този, отчаяно се опитва да се спаси от затвора.

Какъв всеяден зловреден политически хамелеон трябва да си, за да се изправиш и да изречеш доказаните лъжи пред високата трибуна, като им вървят проверки от АДФИ, Окръжна Прокуратура Пловдив, ДАНС, Сметна Палата, Военна прокуратура и др.

Като на всички скоро ще стане ясно, че:

1. Имат допуснати сериозни нарушения към Къщата Музей „Иван Вазов“.
2. Некадърността им е причината за санкциите наложени от МОСВ – 3,6 млн. лв.
3. Има засечени злоупотреби и като резултат причинени щети за общината в размер на 4,1 млн. лв.
4. На път са да се осветлят злоупотребите им и щетите от незаконосъобразното разходване на цели 2,4 млн. лв.
5. Отделно са формирали 1,2 млн. лв. ненужни заеми и като резултат имаме 100% вдигане на данъците на гражданите.

Колко трябва да си душевно нечистоплътен, за да се изправиш и с лъжи да прехвърляш вината си на други пред цяла България, съпруга, деца, приятели, колеги, близки и съграждани.

Ясно за всички е, че това изказване на практика се явява погребалното слово на неговата политическа кариера. Защото, ако преди около година 70 % от жителите на община Сопот искаха оставката на сегашната некомпетентна управа на спонтанен протест, то в момента техният брой надвишава 90 %.

С тези огромни злоупотреби и закононарушения СПАСЕНИЕ НЯМА! Няма голяма или малка партия, която да се самоубие с такива недостойни и некомпетентни псевдополитици!

До тук с лъжите! Всеки да си носи кръста!

ВИДОВ ДЕН ИДВА!!!"