Сегашният кмет на община Сопот Деян Дойнов ще се яви като независим кандидат подкрепен от коалицията "Бъдеще за Сопот" на предстоящите местни избори на есен. Той ще оглави и кандидатската листа за общински съветници. На второ място в листата ще бъде бизнесдамата Анелия Бочева, на трето директорът на ПГ "Ген.Вл. Заимов" Катя Адърска, на 4- Мано Мановски, който към момента е общински съветник от БСП, на 5- Фратю Куртев, който също е общински съветник в момента, но от коалиция "Заедно за просперитета на Сопот и Анево".
Сред кандидатите на коалиция "Бъдеще за Сопот" са Сюлейман Биджов, Станислава Делидимова, Григор Скърцалов, Мария Лучева, Нина Георгиева, Георги Алексиев, Младен Димитров, Борис Стефанов, Станко Лучев, Петър Кръстанов, Ангел Комбов.
"Всички те имат различна експертиза, различно образование и извършват различни дейности. Те са представители и привърженици на различни политически сили. Достатъчно компетентни са за всякакви спорове, разгорещени дебати, но и да взимат добри и отговорни решения. Аз смятам, че добро решение е онова, което преминава през горещи дебати и през различни гледни точки. В тази листа има представители на бизнессредите, на образователната система, културни и спортни деятели. Гордея се с всички тези хора", заяви Деян Дойнов по време на представянето на кандидатската листа пред паметника на Патриарха на българската литература Иван Вазов в Сопот.
Кметът на Анево Николай Николов, който на есен ще се яви като кандидат за кмет на населеното място от коалиция "Бъдеще за Сопот" каза, че са готови да работят с хора от крайно ляво до крайно дясно, защото градът няма нужда от политиканстване. "Нашата платформа не е политическа, а експертна", заяви Николов.
Анелия Бочева посочи, че се явява за трети път. Има достатъчно опит, желание и сила, за да работи, така че общината да става по-привлекателна, а защо пак - може би защото е видяла, че в този град се прави много. "Вие сте свидетели на цялата работа, която изнесе предходният екип по облагородяването на града, създаването на различни съоръжения и привилегиите за младите семейства", заяви Бочева.
Катя Адърска благодари на кмета Дойнов, че е получила оценка за работата й като общински съветник през последните два мандата и има поканата да бъде част от този екип. "За мен е изключително важно образованието в нашата община, да бъде на ниво, на национално, дори на международно и мисля, че мога да дам моите знания и умения, за да допринесем за развитието на училищата, за възможностите, които имат местните деца и за децата в детските градини.Освен това съм горда, че този екип прави много за развитието на Сопот като център на българската литература. Г-н Дойнов каза национален център, но аз си мисля, че Вазов при условие, че е преведен на толкова много езици, Сопот може да бъде и международен център за млади творци", отбеляза Адърска.
Кандидатът за общински съветник Станислава Делидимова посочи, че този екип може да развие и сферата, в която най-вече се занимава тя, а именно - спорта. "Децата трябва да бъдат активни и целеустремени, да се борят, за да се създаде един активен и пълноценен начин на живот. Децата ни трябва да бъдат активни в спорта и образованието и затова мисля, че с тези хора ние може да създадем това", каза Делидимова.