Деян Дойнов и Николай Николов обявиха под надписа "Аз съм българче" своето намерение да участват в местните избори на есен като кандидати за кметове на Сопот и Анево. В емоционално слово настоящият градоначалник на община Сопот обяви, че е избрал знаковото място, защото го чувства като „клетвен олтар, където всеки българин чувства своя дълг към родината“. Дойнов направи кратка равносметка на извършеното през първия мандат и посочи, че усеща очакванията на хората върху гърба си, отговорностите, но и подкрепата на семейството и екипа си. Кандидатурата му ще бъде издигната от местна коалиция „Бъдеще за община Сопот“. Под това име в избирателната листа ще се яви и сегашния кмет на Анево Николай Николов. Двамата са избрали за мото на кампанията изречението „Продължаваме напред“, тъй като определят работата си до момента като едно добро начало за градивно и светло бъдеще.
„Сопот няма нужда от политиканстване, няма нужда от празни приказки и партийни платформи. Общината има нужда от работа и аз съм готов да работя с всеки, които иска да имаме светло бъдеще, да постигаме резултати и да превърнем нашата община в извор на ценности, просвещение и развитие – такъв, какъвто е бил през Възраждането. Сопот е бил и трябва да бъде стабилен, безопасен, да дава възможности за образование и реализация, да пази традициите, да развива културата, спорта, туризма и бизнеса“, заяви по време на брифинга Деян Дойнов.
И двамата управници заявиха и своята готовност да работят с всички политически сили, с всички личности, които споделят ценностите на сопотненци, готови са да понесат отговорност за действията си и да допринесат за бъдещето на община Сопот.
През изминаващия мандат кметовете на Сопот и Анево създадоха отношения на партньорство, честност и почтеност. Анево не е по-малкото населено място, селото на община Сопот. Анево е равностойна административна единица. „Нашите действия нямаше да имат смисъл, ако хората не чувстваха промяна в своя бит и нямаха доверие в нас. Селото има равни възможности за развитие с града и мисля, че жителите ни усетиха качествена промяна през последните четири години. Българското село не изчезва, то се променя. Моята работа е да поведа промяната към добро бъдеще за Анево“, заяви Николай Николов и допълни, че партийната окраска няма значение, ако човек си поставя ясни цели и ги постига по прозрачен и законен начин.
Деян Дойнов прогнозира, че през следващите седмици и месеци ще има политически хватки, мръсни игри, трикове и популизъм. „Това ще отмине. Ще го изтърпим. Не това остава в историята на общината. Там стоят делата. Днес община Сопот е различна от това, което беше през 2015-та година. Защото работихме неуморно. Продължаваме напред“, заяви кметът на община Сопот.