Учредиха Обществен консултативен съвет към кмета на Сопот Общественият съвет ще гарантира прозрачност в управлението, диалог и цели, които ще развиват общината в хармония с гражданите, се посочва в прессъобщението до медиите от кмета на община Сопот Деян Дойнов.
На учредителното събрание са били поканени всички изявени граждани на общината в различни области и ръководители на обществени структури. По време на учредителното събрание са били поставени много от текущите проблеми свързани с управлението на града.
Общинският кмет Деян Дойнов е благодарил на присъстващите, затова че са се отзовали на поканата му. Той ги е запознал с принципа на работа на Обществения консултативен съвет.
Новоизбраният управителен съвет е в състав - председател Васил Копчев, секретар Гергина Шльомская и членове Катя Адърска, Зоя Станкова, Иванка Врачева, Минко Караганчев, Ангел Русев, Станислава Делидимова, Марин Лилов, Николай Спасов, Божидар Бабунов, Кирко Канагрохов и Христо Цолев.
Първото заседание на новоизбрания Управителен съвет е насрочено за 27-ми декември. Тогава ще бъде обсъден план за работа на Обществения съвет през 2020-та година.