Сопот бе домакин за втори път на държавен шампионат по кудо Сопот е единственият град в Подбалкана, който за втори пореден път бе домакин на шампионат от толкова високо ниво. В надпреварата се включиха 60 състезатели от клубове в цялата страна във всички възрастови групи. Участниците показаха добри бойни умения и техники, съобщиха за KarlovoPress.com организаторите на шампионата. Те посочиха, че местните бойци са се представили смело и достойно като са завоювали призови места в различните категории.

Христо Бистрев, Стоян Йончев с индекс до 270 и Златин Радев в категория 12-13 са спечелили първото призово място.

При най- малките участници, които бяха от 5-годишна възраст на 1-во място се е класирал Виктор Пулев от кудо клуба в Сопот. Радостин Рашков в категория 11-12 години и Александър Райчев в категория 10-11 години от кудо клуб “Фаворит” са завоювали 2-ро място.

В категория 13-14 и 6-7 години години Милен Илиев и Михаил Андонов от кудо клуб “Фаворит” са се класирали на 3-то място.

При момичетата на 2-ро място се е класирала Айлин Кадирова от кудо клуб “Фаворит”, 3 -тото място е завоювала Рая Цолева - също състезател в сопотския клуб, а 4-тота място е било отредено за Зерин Узун - състезател от кудо клуб “Фаворит”.

Василена Христова - състезател от кудо клуба в подбалканския град е грабнала златото след битка с момче от нейната категория.

При най-малките момичета Никол Колева и Ясемин Кадирова от кудо клуб “Фаворит” са спечелили 1-во място.


“Кудото е боен спорт, който възпитава младежта в отговорност, вяра и дисциплина и създава едно ново по-сигурно и стабилно бъдещо поколение!”, посочи сенсей Радослав Цанков.


Домакините изказаха своята благодарност към всички спонсори и кмета на Общината Деян Дойнов, които са спомогнали за провеждане на шампионата.

Сертификати за признателност са получили шестимата съдии, които безпристрастно и професионално са отсъдили точки за всеки един направен удар в битките.

Всички местни бойци продължават да се подготовят за световното първенство, което ще се състои следващата година.