Запазването на ВМЗ Сопот като елемент от националната сигурност бе сред основните въпроси, които жителите на града на Вазов поставиха по време на срещата с кандидата за евродепутат от Коалиция "БСП за България" проф. Румен Гечев.
"ВМЗ е структуроопределящо предприятие не само в региона, но и за България и за това за нас е от особена важност предприятието да продължи да работи и да не бъде отново обявено от управляващите за приватизация“, посочи и пое като ангажимент социалистът. Той каза, че трябва отговорност и ангажимент от държавата, за да се запазят работещите държавни предприятия. „Искаме печалбата да остава в българската икономика. Защото това, което се прави, включително и с отдаването на концесия на Летище София е вредно за българската икономика и националните ни интереси", коментира кандидатът за евродепутат.
Жителите на подбалканския град споделиха, че България е на политическата карта повече от 1300 години и българите вече не трябва да бъдат третирани като хора втора ръка. Местните поставиха и актуални въпроси относно подобряването на живота в селата, в малките и големите градовете, обезлюдяването и инвестициите в общините.
Румен Гечев се ангажира и с помощ и експертен съвет при реализацията и приемането на предложения в новия закон, който касае розопроизводителите.