Общински съвет Сопот оряза бюджета на Общината  с близо 1, 052 млн.лева "Председателят на Общинския съвет Нели Пенева предложи лично становище, а не това което е прието онзи ден на заседание на постоянните комисии. Това е недопустимо. Изключително съм възмутен", заяви кметът на Сопот Деян Дойнов веднага след края на заседанието на местния парламент. Той добави, че председателят на Общинския съвет и голяма част от съветниците връщат Общината 10 години назад.

Общата рамка на приетия бюджет е 14 909 004 лева, което е с близо 1,052 млн.лева по-малко от предложения проект за бюджет на ръководството на Общината.

"Отрязаха ремонт на експозиционната зала на къща музей "Иван Вазов", средства за издаване на книга за Гьока Хаджипавлов и проекти по енергийна ефективност. Иначе средства за кебапчета за Анево има. Как е възможно хората да плащат заплата 12 години, а сега и последните 4-ри на председател на Общински съвет, който се изказва, че кредитите щели да се харчат за това или онова. Това е пълна некомпетентност. Едно малко дете знае, че банковите институции отпускат средства и следят всеки лев за какво точно и срещу какво ще се изразходва", заяви зам.-кметът Николай Новаков.

"Заради решение на съветниците от днес, Общината ще загуби имот от 2 дка. Той рискува да попадне в ръцете на някой частник", каза още Новаков.

Пълен запис на дебатите за бюджет 2022 очаквайте утре!