Издигнатият от БСП кмет на община Сопот Деян Дойнов дойде днес в Министерския съвет да благодари на министър-председателя Бойко Борисов. На среща между двамата Дойнов му благодарил за всичко, което е направил в последните години за Сопот.

“Преди три години, когато станах кмет общината беше в изключително тежко финансово състояние, заради некадърността на моя предшественик Веселин Личев, който извърши куп безумия в последните 12 години”, каза Дойнов и допълни, че в началото на мандата правителството е отпуснал безлихвен заем на общината. Не стана ясно за колко пари става на въпрос, но кмета на Сопот изтъкна, че задълженията на общината са били 13 млн. лева, а сега благодарение на сътрудничеството с държавата са сведени до 1,8 млн. лева.


Дойнов подчерта, че към настоящия момент е независим кмет, защото е постъпено некоректно към него. “Чух коментари, че не се помага на общините- напротив. Аз съм пряко засегнат от тази помощ”, каза градоначалникът. На въпрос дали управляващите се опитват да купуват кметове предизборно, той категорично отвърна: “Абсолютно не, тук съм като мъж, който държи на думата си и да благодаря”, заключи Дойнов.