Първото нещо, което ще направи "Републиканци за България" в следващия парламент е въвеждане на правила и пакет от мерки за бизнеса. Това заяви водачът на кандидат-депутатската листа на партията Георги Полев в Предизборното студио на KarlovoPress ТВ. Той каза, че най-големият проблем, който се е очертал от срещите с хората в областта е кризата с К-19 и икономическите последствия от нея.

"Успях да направя обиколка във всички населени места в областта. Най-големият проблем, който се очерта е икономическата криза заради пандемията. Много ресторантьори фалираха. Мерките на държавата за тяхното подпомагане са абсолютно неадекватни.

Първата мярка бе отворена през май месец, а едва сега част от хората получават тези средства. Мерките 60/40, 80/20 се прилагат само за големите работодатели близки до управляващата партия", посочи първият в листата на "Републиканци за България".

В района на Карлово и Сопот най-сериозни са проблемите с общинското здравеопазване, обществения транспорт в населените места и спортния комплекс в Баня.

"Относно обществения транспорт в Община Карлово може да се мисли за увеличаване на държавната субсидия, но това е свързано с много сериозен контрол, защото след това тези целеви средства трябва да бъдат изхарчени по предназначение.Проектът за спортния комплекс в Баня още от самото начало е мъртво роден, вече има купувач, но начинът, по който се случва през Частен съдебен изпълнител, няма да роди нещо продуктивно за жителите на Община Карлово.

Имаме толкова кадърни лекари от Карлово и Сопот, които упражняват своята професия в Пловдив. Хора от трите общини Карлово, Сопот и Хисаря ходят да се лекуват в Пловдив, защото в болницата в Карлово няма хирургично отделение", коментира кандидатът за народен представител Георги Пилев. Той добави, че голям проблем в Сопот е и, това че не функционира спортната зала.

"Тя се нуждае от ремонт. Правителството пое ангажимент към Общината, но не го изпълни. Не е нормално Община с 10 000 души да има възможност да развива многофункционален спорт, а това да не се осъществява", подчерта Пилев.

Той изтъкна, че "Републиканци за България" са се срещнали с представители на Националното сдружение на кметове на кметства и са обсъдили възможността всяко населено място да получава делегиран бюджет в размер на 10 000 лева независимо от броя на жителите.

В заключение, Пилев обясни, че протестният вот срещу статуквото, не означава, че не трябва да се гласува на 4-ти април.

"Нека вашите зрители да знаят, че ако не гласуват, гласът им се преразпределя за големите партии ГЕРБ, БСП, ДПС. "Републиканция за България" ще бъде голямата изненада на тези избори", заяви водачът на листата в Пловдив област Георги Пилев.

Кандидатите за народни представители от "Републиканция за България" са с №21 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!