Председателите на общинските организации в Карлово и Сопот инж. Манол Манолов и Станислав Стоенчев са сред новите членове в Националния съвет на БСП. За делигиран член е била избрана Веска Ненчева. В ръководството на партията ще бъде и Галин Дурев. Над 700 са били кандидатите на 50-тия конгрес на БСП.

"Конгресът премина спокойно и без излишен драматизъм. Предстои да бъдат разработени програмни документи и те да се утвърдят от Националния съвет за следващите четири години. С тях партията ще се яви на парламентарните избори, които може да бъдат и предсрочни", каза за KarlovoPress инж. Манол Манолов. Той посочи, че избора му в ръководството на партията е израз на уважение към всички членове на общинската организация и признание за спечелените в общината парламентарни, президентски и европейски избори.

"Конгресът утвърди тенденцията за модернизация на партията. Това означава възможността за пряк избор на председател на партията, мандатност на депутатите - до 3 последователни и откриване на разговор за мандатност на председателите на Общинските съвети", каза председателят на ОБС на БСП Карлово и допълни, че трябва да има срок на мандатите, за да може общинските ръководители да си свършат работата, която са обещали.

" И да се предпазим от модела местни феодали, защото само това може да спре корупцията, да доведе до връщане на държавността и нова визия за развитие на България", посочи инж.Манолов.