Поради липса на кворум насроченото за днес присъствено заседание на Постоянната комисия по административно правни въпроси към Общински съвет Сопот не се проведе. Трябваше да бъде разгледана докладната записка относно Наредбата за администриране на местните такси и цени на услугите.

"Бойкот на Общинския съвет ли е, по здравословни причини ли е. Но това показва целия модел на комуникацията между администрация и Общински съвет", коментира зам.-кметът на Сопот Николай Новаков пред медиите след като стана ясно, че няма да има заседание.

Общинските съветници Анелия Бочева и Павел Итев също коментираха ситуацията.

"Има много болни колеги, друг е на работа, комисията не не можа да излезе със становище. Положението е много зле за Общината. Инфлацията расте, кризата се задълбочава. Необходими са предложения и решения. Да се надяваме, че е нова година, нов късмет. Има неща, които трябва да се извън политиката. За Сопот трябва да си разсъждава като за Сопот", посочи общинският съветник Павел Итев.

Общинският съветник Анелия Бочева каза, че има нужда от единение между ръководството на Общината и Общинския съвет. С малко натоварване не се прие увеличение на данъците. В приходната част щяха да постъпят 380 000 лева, които в тази криза щяха да бъдат в голяма полза на бюджета", коментира Бочева.

За пореден път Новаков каза, че основният проблем е в председателя на местния парламент. Той беше категоричен, че явно е дошло време за нещо по-голямо.

За заседанието бяха дошли председателят на Общинския съвет Нели Пенева и общинският съветник д-р Попова.
Те нищо не коментираха пред медиите.