"Болно ми е, че през тези години на втория мандат усещах една много задкулисна и неподчтена игра от страна на някои съветници срещу интереса на общината. Това си беше изключтелен саботаж. Безппринципни атнигласувания, Г-жо председател, както и само за това, че аз съм станал кмет по волята на народа, защото кметът се избира от народа, вие бяхте готови да гласувате против на всичко, което съм предлагал в интерес на обществтото", каза кметът на Сопот Деян Дойнов по време на редовното заседание на местния парламент.Кметът подчерта, че през седемте години като ръководство винаги са търсили публичността.

" Вие самите знаете, че колегите ви изпращат всеки един документ. Ние винаги сме търсили този ефект, дори и за някои незначителни неща, с които сме ви запознавали, за да може да сте информирани и да няма скрито-покрито", посочи Дойнов и попита съветниците имали ли са някога по-голяма публичност.

Той припомни, че в едни други времена, когато самият той е бил съветник, много добре си спомня, че е било лунно затъмнение, при едно друго управление. В тази връзка аз смятам, че нямате основание да имате претенции по отношение на инормацията, добави градоначалникът.

По думите му от този мандат остава още време и има какво да се свърши в защита на обществения интерес."Искам едно да знаете, ние всички сме преходни хора – днес сме тук, утре ни няма. Хората на Сопот, в тези несигурни времена, искат да живеят днес и сега. Никой не мисли за утре, защото времената са такива, че никой не може да си направи сметка дали утре ще се събуди. Предлагам ви да не губим време от тук нататък, защото времето е ценно. Да обединим усилията и да продължим напред", призова Дойнов като добави, че той няма какво да губи, но губи града.

Началото на днешното заседание започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия 27 годишен работник във ВМЗ Сопот.