20 ученици от 10-ти и 11-ти клас на ПГ "Ген. Вл.Заимов" Сопот, изучаващи информационни технологии и програмиране, и туризъм и ресторантьорство проведоха изключително успешна двуседмична практика в Берлин, Германия, съобщи на пресконференция директорът на училището Катя Адърска. Тя посочи, че е горда с учениците, защото са успели да повишат професионалната си квалификация справяйки се отлично. Координаторът на проекта Мария Богданова отбеляза, че работодателите са дали висока оценка на учениците като са подчертали, че до този момент не е имало такава група - дисциплинирана и културна. "Благодаря ви, че се държахте като големи хора", каза Богданова и допълни, че работодателите се е наложило само в първия ден да обяснят какво трябва да правят учениците.
Някои от участниците в проекта разказаха какво са научили, какви полезни контакти са осъществили и кои от най-емблематичните места са посетили в немската столица. Някои от учениците вече са получили предложения за работа.
Всеки един от участниците в проекта бе удостоен с 5 сертификата - за чуждоезикова подготовка, предварителна професионална подготовка, от фирмата партньор по проекта, от работодателите и най-важният Европас Мобилити, който важи в цял свят.