Анево отбеляза традиционния празник на плодородието с много настроение, хора и гости.
"Всички сме свидетели какво се случи в Анево през последните четири години, но има още какво да направим. Само преди 10 дни с кмета на общината Деян Дойнов обявихме, че ще се кандидатираме отново за кметове, за да може да завършим това, което започнахме и всички вие да станете свидетели на крайния продукт от нашия труд", каза кметът на Анево Николай Николов по време на откриването на празника.
Кметът на община Сопот Деян Дойнов посочи, че Анево все повече придобива европейски вид и хубавият облик на неселеното място се дължи на съвместните усилия с колегата му Николай Николов, както и на много труд и работа.
"Анево е селище за пример и сме длъжни да даваме всичко от себе си, за да може то да бъде още по-хубаво и привлекателно за живот. Лично за мен Анево е равностойна административна единица в общината ни. Ние с Г-н Николов имаме достойнството и волята, за да продължим напред и вярвам, че с общи усилия ще постигнем още по-добри резултати през следващите години. На днешния ден ние се прекланяме пред хората, които обработват земеделските масиви и облагородяват земята", отбеляза в приветственото си слово общинския кмет. Той съобщи, че на мястото на бившето училище в селото, ще бъде изградена привлекателна общинска сграда. Първата копка ще бъде направена до 20 дни.