Известният майстор занаятчия Евгени Димов от подбалканския град Сопот създаде украсата на оръжието на главния герой в най-новия български филм "Възвишение". Револверът използван като реквизит във филма е реплика на истинско оръжие марка „Колт” от 1851-ва. Евгени Димов е един от най-добрите майстори на финна дърворезба, металогравюра и инкрустации върху ножове и пистолети. Оръжието на Гичо от лентата „Възвишение” е негово дело. От екипа на филма сами са се свързали с него с молба да украси револвера. В работата си майсторът залага на древните символи и така върху ръкохватката на оръжието оживяват змия и орел:
Евгени Димов: "Това трябваше да е оръжие, което веднага трябва да бие на очи, но в същото време трябваше да е премерено, т.е нали все пак военен го носи и не трябва да има излишни шаренийки и затова се стигна до изобразяване върху ръкохватката, той се води мексикън ийгъл, което е типична украса за този вид револвери по онова време".
През последните години обаче най- често занаятчията твори украса за лъкове. Проектите са уникални и обикновено са ориентирани към ценители и колекционери:
Евгени Димов: "Това си е съвременен лък, принципът, който е бил залегнал в старинни лъкове е и тук, просто дизайна е малко по-различен. Материалите, разбира се, до голяма степен са напреднали, то е комплексен занаят не мога да кажа дали дървоберзба, дали металогравюра дали инкрустации, те комплексно се прилагат......."
Според Евгени Димов бъдещето на занаятите зависи от начина, по който те ще бъдат съхранявани и предавани на бъдещите поколения. А ако има ценители- ще има и майстори.