След трагедията във ВМЗ-Сопот: Пострадалият работник е със 75% изгаряния! В много тежко състояние и със 75% химическо изгаряне е работникът, пострадал при трудова злополука във ВМЗ-Сопот днес. Това съобщиха от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“, където пострадалият е хоспитализиран.
Изгарянията са причинени от натриева основа и натриев хидрокарбонат, казаха дежурните лекари. Те уточниха, че още при приемането на пациента е направено обливане, изкъпване и хидротерапия – поставен е във вана с антисептични разтвори. Извършена е първична хирургична обработка на всички раневи повърхности. Осъществена е и некротомия (оперативно отстраняване на умъртвена тъкан) на лявата ръка, след което е направена превръзка с йодасепт.
Пациентът е под постоянно лекарско наблюдение, като ежеминутно се следят жизнените и лабораторни показатели, подчертаха от УМБАЛ „Свети Георги“. При подобряването им се предвижда оперативна интервенция, свързана с премахване на кожата на лявата ръка./tns.bg