В прессъобщение до медиите, кметът на Сопот Деян Дойнов съобщи, че преди 3 години срещу нега е било заведено дело, защото в качеството си на длъжностно лице е дал телевизионно интервю в "Канал 3" на тема „Как на земеделска земя се начислява данък смет и се превръща в индустриална зона“.

" По време на това участие съм разгласил позорни обстоятелства за един господин, който като физическо лице има непогасени данъчни задължения към община Сопот. И тогава и сега аз смятам, че защитавам обществения интерес, а именно - старая се да осигуря събираемост на данъците и с това да постигна стабилност на приходите на общината. В хода на делото ищецът имаше доста медийни изяви, чиято цел беше да докаже правотата си и да потвърди обвиненията си към мен. Но годините минават и дойде време за решение на съда. И той отсъди, че аз съм НЕВИНОВЕН за това, че съм разгласил въпросната информация. Сега ищецът (г-н Б.Б.Б.) трябва да заплати съдебните разноските по делото", се посочва в съобщението от общинския кмет.

По думите на Дойнов, Ботев и адвокатите, които го представляват, могат да се възползват от даденото им право за обжалване на решението в 15-дневен срок.