Жителите на Анево искат още пешеходни пътеки на главния път и светофар Жителите на Анево настояват на главния път да има поне още две пешеходни пътеки, светофар на центъра и тротоари, по които да може да се движат майки с колички. Своите искания хората ги поставиха в новата многофункционална сграда на селото по време на среща-разговор с ръководството на Община Сопот и кмета на Анево Николай Николов.

Кметът на Общината Деян Дойнов и зам.-кметът Николай Новаков казаха, че проектът за пътя не е бил съгласуван с Общината, не се знае каква вертикална и хоризонтална маркировка трябва да има, писали са още през февруари месец до МРРБ, но отговор няма.

"Утре в Анево идват експерти от Областно пътно управление. Ще бъдем на място заедно с кмета на Анево в отговор на тяхна покана. Ще носят ли проект за пътя, ще го видим ли, не се знае. Вдигна се медиен шум, по стандарт трябва да има още 3 пътеки по главния път", обясни Новаков.


Хората изразиха готовност да блокират пътя, ако исканията им не бъдат чути.

Те поставиха и въпроси кога ще бъде облагородено мястото около обновената сграда.

"Искаме да има и детски кът, за да може майките с деца да го посещават", посочиха хората. Имаше питане за автобусните карти и поставянето на банкомат в селото.

От Общината казаха, че до 2 месеца сградата ще бъде обзаведена, но за всичко са необходими средства, а вчера председателят на Общинския съвет и Станислав Стоенчев са гласували против и въздържал се за бюджет 2022.

"Вчера отрязаха и двата светофара в Сопот. Имаме нула лева. Сопот събира 1 млн.лв от местни дейности, а 500 хиляди лева плащаме заради бакиите на предишния кмет и Пенева", заяви Новаков.

Кметът Дойнов каза, че оценява исканията на хората и по-важното е, че заедно говорят в един глас.
Хората от Анево поискаха да знаят от тук нататък кои съветници гласуват против парите за населеното място.