Най-голямото държавно предприятие от Военно-промишления комплекс на страната ВМЗ и още 11 български фирми, се представиха много успешно на едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион - „EDEX 2021“. България бе във фокуса на интереса благодарение на институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката, съобщиха от предприятието.

Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за отбранителната индустрия, представени от сопотската оръжейница, доведе до положителни резултати за ВМЗ. Още през следващата седмица в предприятието идва чужда делегация, а до края на тази година ще бъдат подписани три нови договора.

В момента във ВМЗ се създават условия за добро развитие на дейността през 2022-ра година, обясниха от ръководството на предприятието.

" През последните седмици бяха сключени договори за над 30 милиона лева. За сравнение с месеците май, юни и юли нямаше нито един подписан контракт. В ход са договори за нови пазари и затвърждаване на съществуващите. Ежеседмично оръжейницата се посещава от поне три делегации, водени от различни търговски партньори. В рамките на следващите два месеца ще бъдат сключени договори за още около 100 милиона лева, което ще гарантира работа през цялото първо шестмесечие на следващата година" се посочва в прессъобщението на дружеството до KarlovoPress.com.

Оперативното ръководство на ВМЗ отново заяви своята позиция, че медийният шум и политическото говорене по теми, които засягат българския военно-промишлен комплекс са вредни и работят срещу интересите на страната.