Кметът на Сопот Деян Дойнов даде извънредна пресконференция за внезапната смяна на ръководството на ВМЗ Сопот. Той коментира, че местната власт и жителите са обезпокоени от рокадите, които по думите му най-вероятно са на политическа основа, тъй като в новия борд е било посочено лицето Камен Шаралиев, който е бил част от едно предишно управление довело Общината до пагубност.

"За нас е важно в Общината и ВМЗ да има социален мир. Благодаря на синдикатите, че бранят обществения интерес, а не партийния. Надявам се, че премиерът Кирил Петков ще съдейства оръжейницата да се развива в правилната посока. Надявам се, че това ще бъде последния опит на местната партийна структура да прави назначения във ВМЗ", заяви Дойнов.

Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков припомни, че Шаралиев е бил част от предишното управление на Общината, когато тя е била разпродадена заради корекции и лихви по европроекти. Поведението на Нинова е много странно и по отношение на бившия хотел в града, за който имаше подписка да стане Исторически музей.

Писмото ще бъде изпратено и до Президента на България Румен Радев.