Двата синдиката във ВМЗ Сопот изпратиха писмо до министъра на икономиката Корнелия Нинова, че отново са силно притеснени за бъдещето на завода от действията на новото ръководство. Синдикатите са имали няколко срещи с Изпълнителния директор Иван Иванов относно бъдещето на завода и виждането му за по-нататъшното развитие, но цитираме :" единственото за което той ни информира е социалната политика, която смята да провежда", е посочено в писмото на синдикатите. По думите им вече има липса на материали от основното производство, което ще доведе до невъзможност да се изпълняват договорите.
"Нашата основна грижа е запазване на работните места и редовно получаване на достойни трудови възнаграждения", пишат още синдикатите и настояват за спешна среща с Нинова. В противен случай ще бъдат принудени за пореден път да предприемат мерки за запазване на завода като водещо дружество в оръжейната индустрия.
Синдикатите заявяват, че техните действия нямат никакви политически мотиви, а са само в защита интересите на колектива на ВМЗ.