Ръководството на ВМЗ започва активна работа за привличане на млади кадри Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи започва активна работа по привличането на млади хора с учебни практики, стажове и стипендиантски програми.

„Привличането на кадри чрез дуалното обучение и стажантските програми е приоритет за нас с оглед на целта ни да развиваме дружеството като най-голямото държавно предприятие в системата на военно-промишления комплекс у нас“, съобщи изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов малко преди да се срещне със стажант-ученици. Той посети един от цеховете – 350, в който се обучават ученици от Професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот, с която ВМЗ има сключен договор за дуално обучение, посочиха от пресцентъра на дружеството.

14 деца се обучават в момента в реална работна среда. През изминалата учебна година единадесетокласниците три дни в седмицата са били в училище и два дни – в завода. Те са назначени на трудови договори и трупат реален осигурителен стаж. „Работата тук помага на децата да усвоят по-добре наученото в класната стая“, коментираха наставници на учениците. В момента с всеки 5 ученици пряко работи по един наставник.

Изпълнителният директор Иван Иванов разговаря с учениците от Професионалната гимназия за работата им в завода, за интереса им към професията и желанието да се обучават в тази насока. Пожела им успех и ги предупреди да бъдат отговорни към правилата за безопасен труд.

Ръководството на ВМЗ стартира през септември кампания и дни на отворени врати, с които да активизира процеса по партньорските програми както с учениците от професионалните гимназии, така и с техническите университети.