Частен съдебен изпълнител Мариана Обретенова каза, че делото, което коментира сегашното ръководство на община Сопот е прекратено преди една година. Лично кметът Деян Дойнов е подписал споразумение, което е нотариално заверено с искане за прекратяване на дело №1726/13 г. Съгласно споразумението е видно, че „всички страни са уредили окончателно и неотменно финансовите си претенции по горепосоченото дело и за в бъдеще няма да имат по какъвто и да е начин финансови претенции“.
"Според мен това е предизборен пиар на сегашното ръководство, но не мога да се съглася да го правят на мой гръб като използват лъжи и манипулации. Затова ще заведа дело за клевета", посочи Обретенова и коментира, че сега не знае тези хора дали са от партия, но ако са от нейна партия е щяла да се срамува, защото тяхното поведение е срамно за предизборната им кампания.
"Вероятно това е стил на нечистоплътно политическо поведение. До мен достигна информация, че на ръководството на община Сопот е наложена санкция от Министерството на околната среда и водите в размер на над 1 900 000 лева, от които само лихвите са 500 000 лева. Тази ли негова санкция търси той от мен???", попита частният съдебен изпълнител.