Членове и симпатизанти на БСП Сопот и председателят на местната организация Станислав Стоенчев се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”.
„Инициативата, която ние подкрепяме всяка година е изцяло в ръцете на жителите на Сопот, които с действията си правят града по-чист, по –приветлив и същевременно изграждат обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда. Затова съм радостен, че в днешния ден ни последваха над 30 души, които се включиха с доброволен труд“, сподели младият лидер на левицата Станислав Стоенчев.
Както всяка година, така и в тази акция социалистите потърсиха местата в Сопот, които се нуждаят не само от почистване, но и от облагородяване на средата за отдих. В мащабната доброволческа инициатива бяха събрани за кратко време чували с боклук от парка при паметника на Кирил Нектариев, пространството около Заводските блокове и около полицията в града. С лични средства социалистите облагородиха и ремонтираха детска площадка в кв.Сарая. „Каузата да почистим и облагородим родното си място, квартала, улицата на която живеем събира хората и ги обединява в една цел - да направим България чиста и красива", посочи лидерът на сопотските социалисти Станислав Стоенчев.