По-рано днес е била проведена среща с досегашния управител на сопотската болница д-р Стефан Анастасов, съобщиха от пресцентъра на Община Сопот. По време на срещата медицинския персонал е изразил силно безпокойство от състоянието на болницата и от факта, че от 20-ти ноември договорът за управление е изтекъл, а не е подписан нов. От днес вече болницата е без управител, който единствен има право да разписва медицински и административни документи.

В съобщението до медиите се посочва, че Мая Панайотова, придружена от зам.-кмета Николай Новаков, са посетили председателя на Общинския съвет в търсене на отговори и решение. Панайотова е заявила, че днес се изисква спешен подпис на управител върху епикризи.От името на медицинския персонал е била отправена покана към председателя на Общинския съвет Нели Пенева да посети болницата, за да бъде въведен ред.

Припомняме, че рано тази сутрин общинският съветник Фратьо Куртев внесе предложение да бъде подписан анекс с д-р Анастасов за период от 90 дни. В рамките на този гратисен период докторът ще остане управител на здравното заведение, а Общинският съвет ще трябва да проведе конкурс за нов управител.

В прессъобщението пише още, че Нели Пенева е предложила докладната на гласуване и се очаква решение с предварително изпълнение в рамките на деня. „Тази седмица ще има заседание на общинския съвет за обявяване на конкурс“, е обещала г-жа Пенева.

"Лоша комуникация, лоша организация или нещо друго се крие в основата на тази ситуация - едва ли ще стане ясно. Фактите и документите са изложени. „Защо е необходимо да се чака до последния момент или медицинския персонал да бъде подложен на такъв стрес?“, попитал зам.-кмета на Сопот Николай Новаков. Въпроси е провокирало днешното изявление на Нели Пенева, която твърдяла, че по време на заседание на постоянните комисии миналата седмица била направила изказването си „на шега“ (бел. ред. Вероятно става дума за изразената готовност на г-жа Пенева да поеме управлението на болницата)", пише още в прессъобщението.

Вижте повече във видеото: