В навечерието на Коледа, Президентът Румен Радев връчи на Мария Колева Почетен знак за дългогодишна и творческа работа за съхраняване и популяризирането на българския фолклор.
Президентът Радев каза, че голямата задача пред България е да съхранява и развива своя човешки потенциал, интелектуалния си капацитет и творчески хоризонт.

"Днес имах честта да удостоя с Почетния знак на държавния глава доц. Въто Христов, Александър Балкански и Мария Колева, които доказаха и продължават да демонстрират високи професионални постижения, посветени на напредъка на цялата нация. Тяхната дейност не само издига авторитета на страната ни, но е и пример за многобройните им последователи и възпитаници.

Отличията, които тримата наши сънародници получиха, са признание за техния значим принос към българската наука, култура и творческа традиция и са по предложения на инициативни комитети, неправителствени организации и граждани.

Макар и да са постигнали своите професионални успехи в различни сфери, тези трима българи са обединени от общ ярък белег – тяхната патриотична посветеност и отговорност към жизнеността на нашето общество. Затова и днешната церемония носи заряда на едно силно послание – да ценим завоеванията на българската наука, изкуство и култура постигнати с труд, всеотдайност и талант", посочи Радев.