РДПБЗН Пловдив: Не бъдете небрежни при боравенето с огън!

Във връзка с настъпилия пожароопасен сезон, рязкото повишаване на температурите и с цел предотвратяване възникването на пожари в полски и горски масиви, Регионална дирекция " Пожарна безопасност и защита на населението"- Пловдив съветва и при най- малкото съмнение за възникнал инцидент да позвъните на тел 112.

От РДПБЗН Пловдив напомниха, че огънят се разпространява за минути, а вашето обаждане може да спаси човешки живот, да предотврати щети и да опази земеделския и горски фонд. Регионална дирекция призовава: Не бъдете небрежни при боравенето с огън на открито!

Напомняме ви, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено!

Ако сте любители на пикник с деца, се уверете, че подрастващите нямат достъп до кибрит или запалка. Бъдете подготвени с вода и подръчни средства, за бързото погасяване на огъня при поява на вятър или напускане на мястото. Ако ситуацията е извън вашия контрол не се колебайте нито за миг и позвънете на тел 112!


РД "Пожарна безопасност и защита на населението" Пловдив напомни още, че през летните месеци опасността от пожари на открито многократно се повишава. Ако сте в близост до пожар, който се разраства, първо потърсете най- краткия и безопасен път, за да напуснете опасния район, по възможност в посока обратна на разпространението на огъня.