На 87 години почина "кралицата на българския театър" Татяна Лолова. През последните дни тя е била настанена в "Пирогов", където е била лекувана от COVID-19.

С огромния си импровизаторски талант и актьорски диапазон Татяна Лолова завладя сърцатата на не едно поколение от сцената, от малкия екран и с филмовите си роли.

Само година след като започва в Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе, тя е поканена и назначена новосформираната трупа на Сатиричния театър, в който остава почти 20 години до 1976 г. Следват повече от 10 години роли на сцената на театър "София", след което през 1989 г. тя отново се завръща в любимата ѝ Сатира.

През тези години Татяна Лолова не спира да работи в телевизионния театър и киното.
Хитовият ѝ моноспектакъл "Дуенде" се радва на препълнени салони повече от 10 години в театър "199", както и в турнетата и в страна и чужбина.

Една от последните ѝ големи театрални роли бе в постановката на режисьора Стилиян Петров по мотиви на Марагьорит Дюрас - "Корабът нощ" в Театър Азарян, НДК. Представлението за първи път събра заедно на една сцена големите български актриси Татяна Лолова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Петя Силянова.

Нейната автобиографична книга "1/2 живот" е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.