ОДМВР Пловдив ще продължи с контрола по спазването на въведените ограничителни мерки и по време на предстоящите празници Цветница и Възкресение Христово.

От полицията съветват жителите на Пловдив и областта да бъдат отговорни, като се въздържат от излишни социални контакти и по възможност да ограничат посещенията си в храмовете.

Целият наличен полицейски състав ще бъде включен в осигуряването на обществения ред. Достъпът до всички 225 храма на територията на областта ще бъде контролиран.

От ОДМВР призовават онези, които не могат да се въздържат от посещения в църкви и манастири да използват лични предпазни средства, дори да са сигурни, че са здрави. Засилен контрол ще бъде осъществяван на КПП-тата на входно-изходните артерии, но съветват пътуващите да се въздържат от безцелно движение.

Проверки ще бъдат извършвани в районите на железопътни гари и автогари. Предприети са мерки да не се допуска събиране на лица на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

"В условията на създалата се ситуация всеки един от нас не трябва да забравя, че едва ли има риск, който си струва да поема. Нека посрещнем настъпващите светли празници у дома със своето семейство!",апелираха от пресцентъра на ОДМВР Пловдив.