Кризата все още не е приключила и трябва да бъдем много внимателни. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Поради тази причина се налага и да бъде удължена с два месеца извънредната епидемична обстановка в страната, като се предполага, че след това ще има ново правителство, което да вземе необходимите решения.

Според него обаче мерките не трябва да пречат на туризма.

„Трябва да ограничим по такъв начин мерките, за да не компрометираме туризма. Ние си играем с огъня – кризата не е приключила, ако някой си мисли, че намаляването на случаите означава, че всичко в свършило, това не е така. В момента влияе времето, премина и последната вълна, но повечето експерти очакват, че ако не се ваксинират масово хората, на есен да има нова вълна“, каза още Кацаров пред БТВ.

По повод Националния оперативен щаб Кацаров е категоричен, че той не е необходим.

„Това беше една работна група, която да съветва министъра, но не е нужен за да управлява кризата. Беше назначен да съобщава лошите новини, които министъра и премиера не искаха да кажат на хората. Той беше предназначен да дава пресконференции, включително и среднощни“, заяви служебният министър.

Според него има достатъчно инструменти, чрез които могат да се информират хората. Също така той има и достатъчно хора около него, до които може да се съветва.