Нинова: Забраняваме на мобилните оператори да вдигат цените „По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на мобилните операторите, Комисията за защита на потребителите към Министерството на икономиката се произнесе, че това е нелоялна търговска практика. Мобилните оператори искат да си вдигнат цената двойно накуп през януари. За нас това е нелоялно и от днес още ще има акт на органа, с който я забраняваме", обяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Ако цената бъде повишена, ще бъдат наложени всички регулаторни мерки. Ще се налага глоба в размер от 1000 до 30 000 лева. Нинова се закани и, че ще се обърне към съда и ще поиска, ако заповедта й бъде обжалвана, да се приложи предварително изпълнение.

Ще бъде възстановен и националния съвет за защита на потребителите, който не се е събирал повече от 2 години. Целта било всеки потребител да знае, че държавата е до него и ще го защити.
„Защитата на българския потребител ни става абсолютен приоритет. 21 000 жалби са постъпили тази година в КЗП. Това показва колко хора са засегнати от най-различни казуси. Най-често жалбите са срещу енергоразпределителни дружества, топлофикации, ВиК - дружества, некачествени стоки. Това е симптом - колко много хора имат проблем по отношение на потребителските си права”, категорична бе Нинова.