Коледа създава радост, празничност и уют във всеки дом. Но в тези дни, когато повечето почиват и трескаво обикалят магазините за покупки и подготовка на трапезата, има хора с огнени сърца, които са на пост и бдят за сигурността на човешкия живот.


Оставили близките си сред топлината на дома, те са на работното си място в готовност и под напрежение, за да реагират при необходимост.
Съпроводени от воя на сирени, те са винаги първи на горещите точки.

Чудна празнична украса озари и Областната служба на пожарната. На входа посреща саморъчно изработена украса. Малки и големи могат да оставят рисунки и писма със свои послания за здраве и надежда, за спокойни и безаварийни дни за всички пловдивчани и жители на областта. Малчуганите могат да видят вълшебен гном, който пази бъдника и огънчето на семейната светлинка.

От пресцентъра на Областната служба призоваха да заредим сърцата си с коледно настроение, да споделим емоцията със своите близки и познати, но и да не забравяме, че за да поддържаме огъня жив, трябва да умеем да контролираме неговата сила и да се грижим за безопасността на най-близките си хора.По време на празничните и почивни дни, всеки, който желае може да се разходи до пожарната служба на улица "Преслав" 33 в Пловдив.