Организатори на събитие бяха Авотомобилната федариця на България и община Челопеч, съвместно с Българската асоциация за рекреация,интеграция и спорт.

В надпреварата се състезаваха около 30 дами, които освен шофьорска книжка и автомобил, трябваше да отговарят на най-важното условие - да имат желание и спортен хъс:

Даниела Иванова: "Страхотно е, адреналина е на макс определено, преди старта, след старта, направо незнаеш къде се намираш, трепериш целия..."
Мая Стоянова: "Едно чувство, за което съм мечтала от години. Това е всеки път когато отида на такова мероприятие, всеки път когато застана на старта, всеки път когато се вдигне флага, просто изключвам абсолютно всичко около себе си".

Най-голямото предизвикателство пред представителите от нежната част от обществото, бе да шофират на трасе тип "полигон" като преодолеят максимално бързо различни елементи:

Мия Стоянова: "Майсторско шофиране, гаражи, преминаване между слалом от конуси".

Ралица Иванова: "Трябва да има наблюдателност, трябва да има съобразителност, много комплексни качества трябва да са събрани на едно място".

Даниела Иванова: "Тепърва все повече ще се развива и ще има повече кандидатки, ще се престрашат все повече и повече дами".

Участниците трябваше да шофират и по републиканската пътна мрежа до Копривщица като спазват даденото им преди това часово време и правилата за движение. Част от програмата бе и автомобилно състезание за хора с увреждания:

Сейхан Ибиш: "Голяма тръпка, минаваш покрай конуса - все едно летиш".
Павел Савов - председател на Българската асоциация за рекреация,интеграция и спорт: "Ние много се забавляваме, защото се чувстваме много добре приети тук във федерацията и мислим, че това е пътя хората с увреждания да бъдат едни от всички".

Инициативата бе изключително забавна както за участниците, така и за публиката.