Връщат на родителите му отнетото българско бебе в Германия. Районният съд във Винзен излезе с решение, че и детето, и майката могат да се върнат незабавно в семейното жилище.


Според всички събрани данни няма доказателства, които да потвърждават насилие над момиченцето. Случаят стана известен в цяла България. Имаше и протести в защита на българското семейство. Първоначално властите там обвиниха родителите, че са малтретирали физически детето си, но сега ги оневиниха
Мирена Спасова - майка на 7-месечното бебе: Вчера получихме новина, че втората експертиза е излязла и очаквахме да се назначи следващо дело, за да може да се изясни случая. Но днес ни изненадаха - от Агенцията за закрила на детето са се обадили в дома, в който бяхме настанени и са казали, че можем да се приберем вкъщи вече и че всички обвинения срещу нас отпадат. Няма да има дела, всичко вече е изяснено. Още не можем да проумеем, да се нарадваме на новината, много благодарим на хората, които ни помогнаха. Г-н Данов беше неотлъчно с нас от Консулството. Всички ни подкрепиха от България.