Сблъсъци на турско-гръцката граница. Гърция е спряла незаконното преминаване на над 4 хиляди нелегални мигранти.
Реджеп Тайип Ердоган - президент на Турция: Какво направихме вчера? Отворихме вратите. И сега няма да ги затворим. Защо ли? Защото Европейският съюз не спазва обещанията си.

Турският президент предупреди, че страната му няма да затвори границата си за бежанци. Ердоган заяви, че 18 хиляди мигранти са пресекли турската граница на път към Европа. Той прогнозира, че до края на деня броя им може да нарасне до 30 хиляди.
Така осъмна турско-гръцката граница край Одрин. През целия ден хиляди мигранти се опитват да преминат на гръцка територия. Със сълзотворен газ гръцките гранични власти отблъскват настъплението.
Бежанци, желаещи да стигнат Европа, постоянно пристигат на гарата в Истанбул.
Не спират и опитите на бежанците да стигнат на гръцка територия по вода.
Тарек Исмаил - мигрант от Ирак: Искаме живот. Живот като на онези хора там.
Атина е категорична - че ще направи всичко възможно, за да защити границите на страната от мигрантския поток.
Михалис Хрисохоидис - министър на вътрешните работи на Гърция: Нещастни хора се трупат по границите ни, за да влязат с изнудване без документи. Нашият отговор е, че приемаме всички с легални документи, но не можем да допуснем граждани на трети страни без документи.
Според споразумението между Брюксел и Анкара от 2016-а, в Турция има 3 милиона и 600 хиляди мигранти. "Но страната вече не може да се справя с вълната от сирийски бежанци", обясни Ердоган.

Това е първото изявление на Ердоган, след като 36 турски войници бяха убити от силите на Асад. В телефонен разговор между президентите на Турция и Русия, Ердоган е призовал Путин да не се меси и да остави Анкара сама да се справи с режима в Дамаск.
В полунощ изтича ултиматумът, който Турция даде на силите на Асад да се изтеглят от района на Идлиб, където са разположени турски патрули.