Секция-рекордьор се отчете с 99.90% гласували избиратели към 16.30 часа. Тя е в Специализираната болница за рехабилитация в Баня. За участие в изборите в нея са записани 146 човека, които в момента са на лечение там. Само един от тях все още не е отишъл до урната.
Най-ниска активност в Карловската община има в секцията, базирана в Основно училище „Райно Попович”. Досега там са гласували едва 24% от избирателите. В тази секция по списък са живеещите на ул. „Освобождение” на изток от Арапския мост.
За президент на България са гласували над 50% от избирателите в Клисура, Войнягово, Дъбене, Калофер, Пролом.
Единственият сигнал за нарушение на територията на Карловската община се оказа неверен. Малко преди обяд от ПП ГЕРБ – Карлово са подали сигнал до Областната управа, че в Мраченик, в сърцето на Средна гора, което е едно от най-малките селца в общината, има разлепен плакат на кандидат-президент в близост до секция за гласуване. Оказа се, такова нещо изобщо няма, заяви секретарят на общината Стефан Стефанов.
До 16.30 часа в цялата Карловска община за президент са гласували общо 21 803 избиратели, което представлява 46.45%. Бюлетина с въпросите за референдума са взели 41.94 от избирателите./marica.bg