Досегашният областен управител Дани Каназирева благодари на всички за съвместната им работа през изминалата година и половина на пресконференция по повод избирането й за народен представител, тя благодари и за подкрепата и гласуваното й доверие.
„ През изминалата тежка, заради пандемия от Ковид-19 година, благодарение на доброто взаимодействие между местна и държавна власт решихме редица проблеми в общините, както свързани със здравеопазването, така и засягащи пътната и В и К инфраструктура и екологията. Създадохме и оставям работеща организация в лечебните заведения с модел на солидарност между частни, държавни и общински болници, добра комуникация със Здравно министерство и министър Костадин Ангелов, РЗИ, Спешна помощ ,МВР и другите институции“, каза Каназирева.
Тя изрази надежда, че ще има приемственост и в следващите месеци и в Областна управа ще продължи работата по започнатите пътни и ВиК проекти – Околовръстното шосе на Пловдив и Югоизточния обход, пътя Бойко –Лилково, ремонта на подпорната стена на пътя Девин-Кричим и изграждането на моста при Първомай- Градина.
„Три проекта ще следя много внимателно. Кариерите над Белащица, биоцентралата в Труд и проблема с водата на Брестовица. Ще продължа да защитавам обществения интерес в трите казуса и се надявам и следващите ресорни министри да подкрепят хората както досега", допълни Каназирева и добави, че като областен управител се е стремяла да дава институционална подкрепа на хората, независимо дали става въпрос за малък или голям проблем като и, че ще продължи да го прави и като народен представител.
Каназирева анализира и изборните резултати в областта, където ГЕРБ-СДС печелят 9 общини, сред които Родопи и за първи път Лъки.
„Това е още едно доказателство, че когато работиш за хората, близо си до тях и не правиш компромис с обществения интерес, те го оценяват. Коалицията ГЕРБ -СДС е безспорният победител на изборите и отговорното поведение на първата политическа сила е да предложи както председател на Народното събрание, така и кабинет", коментира досегашният областен управител.
„Правилният път е стабилно дясно проевропейско правителство, което да даде сигурност на нашето общество в следващите месеци. Предстои преодоляване не само на здравната криза, но и на икономическите последици от нея. Надявам се е езикът на омразата да спре, защото с конфронтация няма как да има стабилност", подчерта Каназирева.
Според нея има опозиция, която е идеологически несъвместима, а коалицията ГЕРБ-СДС не се притеснява от нови избори, нито от това самата тя да бъде в опозиция.
„ Имаме нов политически субект, който само задава въпроси, а е време да дава и отговори”. Тя е категорична, че трябва да има отговорно поведение от страна на всички партии.
Моята работа ще бъде публична и ще продължа да се срещам с граждани. Политиката е преди всичко доверие, заключи Каназирева, която бе изпратена от екипа си в Областна администрация с аплодисменти и благодарност за съвместната работа.
От утре постът на областен управител се поема от Петър Петров.