С решение на Министерския съвет на Република България от 4-ти август на поста областен управител на област Пловдив отново е назначен Ангел Стоев. Със същото решение бе освободен Йордан Иванов, който изпълняваше длъжността от началото на годината.
„Трябва да бъдат произведени честни избори. Вие доказахте, че можете, защото вече го сторихте два пъти. Пожелавам Ви успех!“, с тези думи бившият областен управител Йордан Иванов предаде печата на Ангел Стоев.
Областният управител Ангел Стоев благодари на Йордан Иванов и цялата администрация за работата, която са свършили до момента в полза на гражданите на областта, като подчерта, че оценката за свършеното трябва да дойде от институциите и хората, а не от него.
„Пред мен на първо място стои задачата отново да бъдат организирани честни и прозрачни избори. Моя цел ще бъде осигуряването на една по-голяма стабилност, от държавническа гледна точка, защото в момента тази стабилност липсва. Моето управление ще почива на принципите, които бяха обявени от мен по време на първия ми мандат. Те са – професионализъм, прозрачност и почтеност“, заяви Ангел Стоев.
Той завърши с това, че се надява сътрудничеството между Областната администрация на Пловдив, Община Пловдив и останалите общини в областта да продължи, както досега, защото само така могат да бъдат организирани прозрачни и честни избори.
Ангел Стоев е заемал същата длъжност в периода 2021-2022 година. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София. Дългогодишен служител е на НСС и ДАНС, заемал длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив. Работил е и на високи мениджърски позиции в частния сектор. Ангел Стоев има специализации в управление на кризи, противодействия на тероризма и стратегическо управление.