Гергов: Отказът на ГЕРБ да влязат в парламента бе високо вдигната топка за опозицията ПОЗИЦИЯ
Отказът на ГЕРБ да влязат в парламента бе високо вдигната топка за опозицията. И ние трябваше да не си губим времето в общи приказки, а да дадем пет предложения, но те да са реални.

Реални предложения, в условията, в които се намираме. Които да са полезни за обикновения човек- да дават реална помощ за доходите, работата, децата. И да отговорят на тревогите на обикновения български гражданин. БСП гласува «ЗА» извънредното положение, гласува «ЗА» парите за въоръжаване в Бюджета за 2020 година, гласува и редица други предложени от управляващите въпроси. Чухме, че Нинова ще подкрепи нов заем. Защо?

Направи ми впечатление нещо, което тя каза «В друга обстановка няма нужда от ясни, точни и разумни решения''.... Не съм съгласен, такива решения са нужни винаги. Не може да предлагаш единствено опозоционност, без да даваш отговор кое и откъде да дойде, затова и хората не вярват особено много на БСП.

Нинова твърди, че хората излезли по Великден защото нямали вяра в институтициите... Парламента също е институция, но изглежда хората и на него не вярват. Особено, когато и те нарушават правилата. В извънредно положение правилата трябва да важат за всички, независимо на каква позиция е човек. Дали вярва или не. Защото от нарушаване на правилата държавата
е в това състояние.

След излизането от кризата управляващите ще получат своя вот на доверие. И той ще се даде от българите. Ако те са се справили – ще има по- малко безработни българи и фалирали фирми и икономиката по- бързо ще влезе в ритъм.

БСП трябва да има и тези отговори- как да се излезе и да се оцелее в следващите месеци или година.
В условията на криза политиците трябва да се обединяват, да дават предложения и решения, а не да търсят политически дивиденти.

Георги Гергов

Председател на Областния съвет на БСП Пловдив