Д. Шивиков: Русия не е агресор, в противен случай жителите на Донецк и Луганск щяха ли да търсят спасение и сигурност в Русия? Според бившия командир на карловската бригада бригаден генерал Димитър Шивиков американската администрация се намесва брутално във вътрешните дела на страната ни. Шивиков коментира, че от американското посолство обществото ни научи за какво са говорили по време на визитата един вицепремиер и един министър.
От американския министър на отбраната научаваме, че в България ще бъдат дислоцирани американски войници. Къде са нашите управници?", попита ген. Шивиков.
Той не вярва и не приема твърденията, че Русия ще нахлуе в Украйна.
" Русия не е агресор, иначе в противен случай жителите на Донецк и Луганск щяха ли да търсят спасение и сигурност в Русия?"и припомни как е започнала втората война в Ирак.
" С вероломно нападение на САЩ и Великобритания уж да защитят иракския народ от диктатора Садам, защото имал оръжия за масово унищожение. След години Блеър сам призна, че са лъгали. Днес Ирак е разбита държава. След намесата в Либия и тя е разбита държава. От Афганистан се изнесоха като посрани и Афганистан се върна към 1996 година, когато талибаните взеха властта. Бих приел американската политика за правилна, ако не прилагаха двойни стандарти. Каква е разликата в самоопределянето на Косово и Крим? Никаква, но според тях Косово правилно се е отделило от Сърбия, Крим неправилно. Всичко се свежда до завладяване на ресурси и извличане на огромни печалби.
Къде е икономическата логика да не получаваме газ по изградена инфраструктура, а да получаваме такава, доставяна с танкери от хиляди км. Да не бъдем зависими от Русия, но да сме зависими от САЩ. Ние, като народ трябва да се държим гордо и достойно, да не се кланяме на когото и да било. Ето например един Орбан, който в разгара на изкуствената криза отиде в Москва да защити унгарските интереси и да договори допълнителни количества газ. Нашите първи мъже и жени ще ни лишат и от договорените количества газ с тази си слагаческа политика и още повече ще задълбочат кризата в страната", коментира още Шивиков.