Цветан Цветанов подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска парламента. Това съобщи той след среща с премиера Бойко Борисов в разгара на скандала с покупката на евтини апартаменти. Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще оглавява предизборния щаб на партията за евроизборите.


"До този момент чух много неща и искам да заявя категорично: Всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от законността и това което да бъде изцяло в обществен интерес", заяви в началото на изявлението си Цветанов.

"Откакто се занимавам с политика и съм взимал собствени решения, съм ги споделял с най-близките си хора, които са до мен и това съм направил и днес - да споделя решението си с премиера Борисов", допълни още Цветанов.

Цветан Цветанов: Взел съм решение, което да даде възможност да направи всякакво успокоение на всички спекулации, които някой може да тиражира - че Цветанов иска да вземе ГЕРБ, да разцепи ГЕРБ. Винаги съм изповядвал това да бъдем единни. Аз ще бъда зам,-председател на ГЕРБ, председател на предизборния щаб, за да можем да консолидираме всички структури на ГЕРБ. Най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от българския парламент и да правиш това, което си правил през последните 12 години.

Винаги съм бил с лицето си, винаги съм бил с достойнството си и ще продължа да го правя, категоричен е Цветанов.Той заяви, че ГЕРБ ще се подготви достойно за предстоящите евроизбори, защото ЕНП е партията, която може да защити интересите на европейското семейство.