Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да я понесе, ако не сме единни – това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където присъства на сбирка на областния актив и кметовете на ГЕРБ.

Премиерът уточни, че за тази година имаме още средства и харчим умерено на правилните места. Спряната програма по саниране тази година може да бъде възобновена, ако постъпят средства от Европа, заяви Борисов.


Притесненията му обаче са, че парите в Европа също свършват. Борисов коментира новия политически проект на Цветан Цветанов с фразата, че не се притеснява от бъдещата формация и че знае кои ще са нейните участници. Поименно той посочи само двамата бивши кметове на Видин и Ямбол.

„Който има чиста съвест, спи сладко“, заяви още Бойко Борисов. Той изобщо не засегна темата за разследването срещу съветника на президента Пламен Узунов.


Пред мен не стои въпросът да мисля, че нито съм незаменим, нито ГЕРБ не може без мен. Виждате, че и без Цветанов може да се напълни залата – а това беше неговата роля. Затова и сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казал, а и не искам вие да казвате. Той се срамува от нас – а до вчера заедно викахме “Победа и напред”. Пожелавам му успех на политическия проект, чувам, че все хора, работили с нас, ще са в проекта му. “Приятна игра”, пожела Борисов на бившия си съпартийник.

Нито с един от кметовете – на Сливен и на Ямбол, например, няма да разваляме отношенията си – би било грозно. И съм убеден, че Цветанов винаги е правил всичко от сърце и от душа за партията. Озлобяването убива този, който мрази. В Библията е казано – обичай врага си, не го мрази, той сам ще се изяде в злобата си.