Талантливият композитор Тихомир Христозов, който създаде звуковите ефекти за първия трейлър на хитовия филм "Годзила" посети Карлово през уикенда. Нашият екип успя да се срещне с него и макар и за кратко разговаряхме какво го свързва с града на Левски и какви са бъдещите му планове за голямото кино. С изненада научихме, че първият проект на композитора е бил документален филм за общината и той е създал музиката. Освен това идва често в града, защото има приятели.
В момента Тихомир Христозов работи върху два албума, които са фокусирани върху трейлъри на филми и екшън сериали. Роден в Харманли, но от 20 години живее и твори в Пловдив. Завършил е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Саундтракът към филма "Титаник" го тласнал към композирането на музиката. Тихомир посочи, че въпреки ангажираността му намира време за гайдата, защото това е първият инструмент, на който се е учил да свири. Когато успее да се отдели от музиката, рисува. Това е другата му страст.
Композиторът и негова сестра, народната певица Владислава Христозова ще бъдат специални гости в следващото предаване на "Очи в очи с истината".
Какво още ни разказа Тихомир Христозов, вижте във видеото: