Новината беше съобщена от представители на Българската асоциация за здраве и фитнес след среща със здравния министър Кирил Ананиев и министъра на спорта Красен Кралев.

Уредите ще трябва да бъдат дезинфекцирани след всяко ползване, а носенето на маски в залите няма да бъде задължително за спортуващите, но за работещите във фитнеса те са задължителни.

Повече от 20 ще са условията в заповедта на здравния министър, която се очаква да бъде публикувана до края на деня.Изрично е забранена продажбата на храни.

Една от основните мерки е меренето на тепература и връщането на всички клиенти, които имат над 37 градуса.

Към момента е ясно, че в залите ще се допускат до 10 души да тренират групово, а индивидуално трениращите трябва да бъдат по един на 4 кв.м.

Новината за отварянето на фитнес залите всъщност се оказа важна за повече от 1 милион българи – поне толкова са спортуващите по данни на Българската асоциация за здраве и фитнес.

В същото време работище във фитнес залите са около 50 000 души.

Александър Малинов, член на УС на Българската асоциация за здраве и фитнес: Всички фитнеси и зали ще могат да отворят от понеделник. Разбрахме се, че вентилацията е задължителна. Където я няма трябва да се проветрява на всеки 4 часа. Относно климатиците - ежеседмично почистване на филтрите.