Два взрива избухнаха рано тази сутрин след пожар в складова база за боеприпаси в Карнобат. Няма пострадали при експлозиите. Районът е отцепен.

Складовата база е на фирмата на българският оръжеен производител и търговец Емилиян Гебрев.

От полицията съобщиха, че около 03.30 ч. тази сутрин е получено съобщение за пожар в местността “Чобан дере” край Карнобат. Към мястото на инцидента се отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи на частни складове за съхранение на боеприпаси, разположени в местността, които заявили, че са се изтеглили на безопасно място заради пожара.

Междувременно от склада започнали да се чуват гърмежи, последният от които бил около 05.00 ч. тази сутрин. Сградата е обезопасена със стабилна ограда и е отдалечена на достатъчно разстояние от другите три склада.

Районът своевременно е отцепен от полицейски служители на РУ - Карнобат, които констатирали, че от пожара няма пострадали хора и не са засегнати други постройки.

Към момента на място има един противопожарен екип от РСПБЗН - Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН - Ямбол.

Оглед на местопроизшествието ще се извърши след цялостно затихване на пожара, както и след изтичане на срок от 72 часа от последния гърмеж, чут около 05.00 ч. днес.