След атентата в Париж: Масова акция срещу нелегални мигранти у нас! По нареждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, от тази нощ в няколко области в страната се провежда специализирана полицейска операция срещу незаконната миграция. Целта е установяване и задържане както на незаконно пребиваващи чужденци, така и на съпричастни към каналджийска дейност.
Акцията се провежда на територията на СДВР и ОДМВР-Бургас, Ямбол, Хасково, Пазарджик, София, Враца, Монтана и Видин. Досега са проверени 248 обекта, 5173 лица и 2354 превозни средства. Установени са 135 незаконно пребиваващи чужденци. Задържани са 9 души, обявени за общодържавно издирване. Установени са 8 съпричастни към каналджийска дейност.
С мерки за неотклонение „задържане за 24 часа“ са 130 лица. Съставени са 113 акта за установени административни нарушения. Издадени са 17 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Образувани са 6 досъдебни производства.
Съвместните действия на служителите на ОДМВР, регионалните дирекции „Гранична полиция“ и ДАНС продължават./trafficnew.bg