Мотористите не устояха на хубавото време и напук на противоепидемичните мерки се събраха на паркинг на пловдивска бензиностанция Полицията реагира незабавно и състави 42 акта, 5 фиша и 28 двуколесни МПС са спрени от движение, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

В съботния ден на паркинга на бензиностанция "Газпром" на бул. "Кукленско шосе" са били забелязани голям брой мотори с форсиращи двигатели. Незабавно служителите на ОД на МВР Пловдив са предприели проверка като на място, служителите на реда са установили 94 лица и 72 мотора.

В резултат на проверките са били установени административни нарушения и са съставени 42 акта и 5 фиша по Закона за движение на пътищата и 1 акт по Закона за българските лични документи. 28 двуколесни превозни средства са спрени от движение за неизправна шумозаглушителна уредба, за липсваща застраховка и за неправособност.

Освен това са били установени двама неправоспособни водачи, 4- ма водачи на мотори са били без сключена задължителна застраховка гражданска отговорност. Трима от проверените са били с криминални прояви. Връчени са и 5 електронни фиша на водачи на МПС.