Пловдивчанка измами с близо 10 хил лева 83 годишна жена

В средата на декември 83 годишната пловдивчанка Елена К. подала сигнал в полицията, че от дебитната и карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата и сина били в чужбина.

Пред служителите на отдел „Икономическа полиция“, споделила, че последните три години активно контактува с 59 годишната Елка К, също от Пловдив. По- младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на Елена. Идвала в дома и ежедневно за компания и полагала грижи, като и пазарувала.

В хода на проведеното разследване, полицейските служители установили, че от различни АТМ устройства, Елка многократно е теглила пари от сметката на възрастната дама, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив. Възрастната жена не знаела, че Елка е хазартно зависима и редовно посещавала бинго зали.

За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог, внасяла парични средства по сметката на Елена. В хода на проведените процесуално- следствени действия и приложените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и разпитани и други лица, които имат отношение към разследването.

Събраните данни потвърждават вината на Елка К, която на 27 април е привлечена като обвиняем за извършено престъпление по чл.249, ал.1 от НК. Досъдебното производство по случая се води под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.